

26th -31st Jul 2015, Hyatt Regency Miami, Florida

9th Annual HR forum | 2nd Annual Marketing Forum | BIIPAC Project Updates

**31<sup>st</sup>** Annual Conference and Trade Exhibition  $26^{th} - 29^{th}$  July, 2015

Annual Human Resources Forum  $30^{th} - 31^{st}$  July, 2015

2<sup>nd</sup> Annual Marketing Forum  $30^{th} - 31^{st}$  July, 2015

### Saturday 25 July 2015

### **Closed Session: CANTO Board of Directors Meeting**

9:00 - 5:00

### **Sunday 26 July 2015**

#### **CANTO Committee Meetings**

9:00 - 12:00

Marketing and Communications Committee Meeting - 9:00 am

Regulations and Emerging Technologies Committee Meeting - 10:30 am

Financial Advisory Committee Meeting – 12:00 noon

Disaster Recovery Planning Committee Meeting - 9:00 am

Human Resource Committee Meeting - 10:30 am

Corporate Social Responsibility Committee Meeting - 12:00 pm

#### **Closed Session: CANTO Committee Chairs Presentation to the Board**

2:00 -3:00

Marketing and Communications Committee Meeting - 2:00pm

Regulations and Emerging Technologies Committee Meeting - 2:10pm

Financial Advisory Committee Meeting – 2:20pm

Disaster Recovery Planning Committee Meeting – 2:30pm

Human Resource Committee Meeting - 2:40pm

Corporate Social Responsibility Committee Meeting – 2:50pm

### **Welcome Session**

2:00 -3:00

How to maximize your trade show potential

A complimentary information and networking session to maximize your experience; Melissa Harris, Telecom Training Corporation

#### Official Opening of CANTO 2015

6:00

Government Ministers, CANTO Executives, and Members, Officials of The Bahamas and other Dignitaries in attendance Opening Ceremony:

- MC Leon Williams, Chief Executive Officer, BTC Bahamas
- Presentation of National Flags
- National Anthem of the Republic of Trinidad and Tobago
- Invocation CANTO Song
- Welcome Remarks: Ms Regenie Fräser, Secretary General, CANTO
- Remarks: Mr. Julian Wilkins, Chairman, CANTO Board of Directors
- Keynote Address:
- Cultural performance
- Vote of Thanks: Helma Etnel, CANTO Treasurer

7:30

#### **Opening of Exhibition and Cocktail Reception**

## Monday 27 July 2015 - Track 1 Riverside South

### Ministerial Roundtable 1: C&W SPONSORED: Improving Lives through Broadband Innovation

9:00 - 11:00

Cable and Wireless SPONSORED: Improving Lives through Broadband Innovation Moderators: Julian Wilkins, CANTO Chair & Leon Williams, CANTO Vice Chair

KEYNOTE – Huawei

11:00 –11:15 **COFFEE BREAK** 

### Ministerial Roundtable 2: DIGICEL SPONSORED: Improving Lives through Broadband Innovation

11:15 - 1:15

DIGICE - L SPONSORED: Improving Lives through Broadband Innovation Moderators: Julian Wilkins, CANTO Chair & Leon Williams, CANTO Vice Chair

KEYNOTE – Ericsson

1:15 – 2:15

**Lunch and Exhibition Viewing** 

#### **Session 1: The New Mobile Identity**

2:15 - 4:00

New and important business opportunities for mobile operators created by the convergence of mobile and IT

Session Chair: EJay Saunders, CANTO Director

- KEYNOTE –
- The role of Telcos in Mobile Wallet, Diana Sirila, Digicel

4:00 - 4:15

#### **COFFEE BREAK in Exhibition Hall**

### Connect the Caribbean Project of the Year Award

4:15 – 5:00 The Project of the Year Award recognizes the most innovative ICT project. Regional Governments and Operators compete for the first place

	Social Event
6:00	Ericsson Sponsored Dinner

# Tuesday 28 July 2015 - Track 2 - Riverside South

	SESSION 2 :Operators Roundtable: The Innovation Edge	
9:00 – 9:15	5 Insights from Caribbean Operators	
	Moderator: Carlton Samuels, ICT Consultant      KEYNOTE – Etecsa, Cuba,     Digicel     Cable and Wireless     Telesur     Belize	

11:00 – 11:15 COFFEE BREAK

SESSION 3: Alcatel-Lucent SPONSORED: Caribbean Women In ICTs - Improving Lives through Broadband Innovation	
The impact of ICTs on empowering Women in the Region	
Madavatav	
Moderator:	
KEYNOTE – Alcatel Lucent	
7	

1:15 – 2:30 LUNCH AND EXHIBITION VIEWING

		SESSION 5: M2M and IoT Strategies	
2	2:30 – 4:00	A discussion on the future of the M2M industry	
		,	
		Chair: Charles Carter, CANTO Director	
		Chair. Charles Carter, CANTO Director	
1			

### Session 6: Future Networks Systems and Security

The network of the future is envisioned as an effective, intelligent, adaptive, active and high performance Internet

Chair: Lyrio Gomez, CANTO Director

4:00 – 4:15 COFFEE BREAK

	DSS Sponsored Hackathon Update 1 In Exhibition Hall	
4:10 – 4:500	0 – 4:500 Update on teams competing in Hackathon to develop Profiling Software	
	EJay Saunders, Founder and Chairman of DSS	

S	Social Event
6:00	

## Wednesday 29 July 2015 - Track 4 Riverside South

Session 7:	Regulators Roundtable: Regulating Innovation
9:00 - 11:00	
	Moderator: Carlton Samuels, ICT Consultant
	KEYNOTE – Telecommunications Regulatory Commission, BVI
	Regulatory Frameworks that facilitates Innovation; Mark Reynolds, Digicel
	Spectrum Management Issues in the Caribbean; Bernadette Lewis, CTU

11:00 - 11:15 **COFFEE BREAK** 

	Session 8: Capturing the Mobile Content Marketing in the Caribbean	
11:15 – 1:15	Session Chair; John Reid, CANTO Director  • KEYNOTE –  • Mobile Performance within the overall Marketing Mix - Greg Stuart Mobile Marketing Association  • Mobile Video in the Encrypted Era – The Challenge of improving Quality of Experience for Mobile Data Users while Growing Data ARPU-CITRIX	

# Session 9: WRC/15 Caribbean Stakeholders Preparatory Discussions

Chair: Melesia Sutherland Campbell, CANTO Committee Chair

- CANTO
- GSMA
- CITEL
- CTU
- GVF

1:15 – 2:15	LUNCH AND EXHIBITION VIEWING

	Session 9: Visions of 5G – Reality or Eventuality
2:15 – 4:15	A Detailed Look into the Fundamental Changes in the Industry Session Chair: Lyrio Gomez, CANTO Director

4:15 COFFEE BREAK

### Announcement of Hackthon Winners and Demo of Prototype

4:15 – 4:45 Announcement of Winner, Demo of Prototype and Prize Giving, EJay Saunders, Founder and CEO, DSS

	Closing Event
7:00 pm	

# 9<sup>th</sup> Annual Human Resource Forum



# Aligning Workforce, Culture and Business Strategies in a "Networked Age"



FACILITATED BY. IAN BLANCHARD, CILC ActionCOACH  $30^{th}-31^{ST}\;\; JULY,\, 2015$ 

# THURSDAY 30th JULY, 2015

SCHEDULE	TOPIC	SPEAKER
8:00am - 9:00 am		STRATION
8:30 am - 9:00 am	Opening Remarks:	<ul> <li>✓ Julian Wilkins - Chairman, CANTO</li> <li>✓ Regenie Fraser - Secretary General, CANTO</li> <li>✓ Ian Blanchard, CILC ActionCOACH</li> </ul>
9:00 am - 10: 15 am	Welcome & Introduction	✓
10:15 am - 10: 30 am	Coffe	ee Break
10:30 am - 12:00 Pm	Aligning HR Technology with Business Objectives	✓
12: 00 am - 12:30 pm	Bringing HR Executives to the Business Roundtable	<b>✓</b>
12:00 pm - 1:00 pm	Lunch Break	
1:00 pm - 1:30 pm	HR's Role in competitive and shrinking telecom markets	<b>✓</b>
1:30 pm - 3:00 pm	A CEO's Perspective What the CEO requires from his HR Executive	✓ Leon Williams, BTC ✓ Digicel ✓
3:00 pm - 3:30 pm	Coffee Break	
3:30 pm - 4:30 pm	Trends and Emerging Best Practices for Succession Planning	

4:30 pm - 5:00 pm Wrap Up	✓
---------------------------	---

# FRIDAY 31st JULY, 2015

S C H E D U L E	TOPIC	SPEAKER
9:00 am - 10:00 am		<b>✓</b>
10:00 am - 10:30 am	Coffee Break	
10:30 am - 1:00 pm	"Securing Your Workforce"	<ul> <li>✓ Anthony Rocheford         General Manager/Safety Management         Specialist         B.A.G. Consulting Ltd.     </li> </ul>
1:00 pm - 2:00 pm	Lunch Break Room:	
2:00 pm - 2:30 pm	Quantifying and Connecting the ROI and Financial Impact of an Engaged Workforce	
2:30 pm - 3:30 pm		
3:30 pm - 4:00 pm	Coffee Break	
4:00 pm - 4:30 pm	Case study:	
4:30 pm - 5:00 pm	Action plan for moving forward	✓
5:00 pm - 5:30 pm	Wrap-Up Including presentation of Certificates and Group Photo	✓ Ian Blanchard, CILC ActionCOACH

# CANTO – 2<sup>nd</sup> Annual Marketing Forum

### "Customer Experience Management to Increase Loyalty and Profitability"

### Agenda – First Draft, April 1, 2015

Day 1: July 30 <sup>th</sup> – 8:30 am – 5:00 pm		
Registration and Coffee	30 minutes	8:30 am – 9:00
		am
Welcome Address by CANTO	10 minutes	9:00 am – 9:10
		am
Opening Remarks from the Chair	10 minutes	9:10 am – 9:20
		am
• Presentation 1(CASE STUDY)– Mariano Legaz,	45 minutes	9:20 am –
Florida Region President, Verizon		10:05 am
"How Verizon Creates Winning Propositions		
That Deliver Value To Both The Business And		
The Customer"		
Speed Networking Session (Interactive Activity	30 minutes	10:05 am –
to Meet As Many Attendees as Possible)		10:35 am
Networking Refreshment Break	30 minutes	10:35 am –
		11:05 am
Moderated Panel Discussion (3 Presenters TBD)	90 minutes	11:05 am –
such as from Cable & Wireless/LIME, Digicel,		12:35 pm
SETAR Aruba)		
"Techniques to Improve Customer Journey		
Roadmaps, Net Promoter Scores (NPS), Voice of		
the Customer (VOC), and Customer Satisfaction		
(CSAT)"		
Networking Lunch	60 minutes	12:35 pm –
		1:35 pm
• Presentation 2 – Dionne Chamberlain Miranda,	45 minutes	1:35 pm – 2:20
Managing Director/Lead Consultant,		pm
Chamberlain Consulting (Formerly Chief		
Customer Service Officer, Belize Telemedia)		
"Relationship Building with Employees to Create		
More Loyal Customers"		
Interactive Round Table Discussions (4Topics	60 minutes	2:20 pm – 3:20
&4Facilitators TBD)		pm

<ul> <li>How To Break Down Departmental Silos And Stimulate Cross-Functional Collaboration In Order To Improve The Customer Experience</li> <li>How to Obtain Company-Wide Commitment for CEM Success</li> <li>How To Make The Customer Experience Relevant To Staff Within Departments That Are Not Traditionally Associated With Customer Care</li> <li>Determining How To Incentivize Your Employees And Drive Accountability For Improving The Customer Experience</li> <li>Networking Refreshment Break</li> </ul>	30 minutes	3:20 pm – 3:50
Networking Refresiment Dreak	30 minutes	pm 3.20 pm – 3.30
Presentation 3 - Tequea Batson Diaz, Visible     Dreams Coaching (Formerly Call Center     Director, Sprint)     "Empowered Employees Maximize the Customer     Experience"	45 minutes	3:50 pm – 4:35 pm
Interactive Wrap-Up Activity	15 minutes	4:35 pm – 4:50 pm
Closing Remarks from the Chair	10 minutes	4:50 pm – 5:00 pm
Networking Reception		5:30 pm – 7:30 pm

Day 2: July 31 <sup>th</sup> – 8:30 am – 5:30 pm		
Registration and Coffee	30 minutes	8:30 am – 9:00
		am
Opening Remarks from the Chair	10 minutes	9:00 am – 9:10
		am
• Presentation 4 (CASE STUDY): Leon Williams,	45 minutes	9:10 am – 9:55
CEO Bahamas Telecommunications Company		am
"Strategies to Improve BTC's Net Promoter		
Score(NPS)"		
Interactive Customer Issue Resolving Session	60 minutes	9:55 am –
(Each attendee will be assigned a challenging		10:55 am
CEM customer issue to develop potential		
solutions with colleagues)		
Networking Refreshment Break	30 minutes	10:55 am –
		11:25 am
Presentation 5: Carlos Bosch, GSM Association	45 minutes	11:25 am –

"Using Technology to Improve CEM"		12:10 pm
Presentation 6: Melissa Harris, CEO Telecom	45 minutes	12:10 pm –
Training Corporation		12:55 pm
"CEM &Retention Strategies to Increase Loyalty		
and Profitability"		
Networking Lunch	60 minutes	12:55 pm –
		1:55 pm
• Interactive Roundtable Discussions (3 topics)	60 minutes	1:55 pm – 2:55
How to Use CEM as a Competitive		pm
Differentiator?		
How To Use Your Data To Better Understand		
Your Customers And Use This Intelligence To		
Improve The Customer Experience?		
How to Deliver Effective And Empathetic		
Customer Service While Maximizing Cross-		
Selling And Up-Selling Opportunities?		
Presentation 7: Doug Pals, CEO, Are You	45 minutes	2:55 pm – 3:40
Resourceful		pm
"Establishing How To Radically Improve The		
Customer Experience Through The Use Of Social		
Media"		
<b>Networking Refreshment Break</b>	30 minutes	3:40 pm – 4:20
		pm
Interactive Wrap Up Session	15 minutes	4:20 pm – 4:35
		pm
Action Plan Development	15 minutes	4:35 pm – 4:50
		pm
Closing Remarks from the Chair	10 minutes	4:50 pm – 5:00
		pm